Ösregn, åska och dunder

Fy tusan vilken dag! Sedan lunch och hela långa eftermiddagen så har det ösregnat. Jag gillar inte regn inte sånt kraftigt otäckt regn. För med regn kommer bom bom och åskan. Vilket jag tycker är skitläddigt – jag är åskrädd! Så jag la mig i bädden och skakade och hässjade, matte hon vilade och Zorro lika så. Däremot så när det blev riktig intensivt reng så fick jag sluta skaka och hässja en liten stund för annars kunde jag ju inte höra om det verkligen åskade också. Det åskade så då fick jag fortsätta att hässja… men attans också ingen annan verkar bry sig än jag. Men jag tänker inte sluta!

Sen så var det ju torsdag = valpkurs. Men se det blev nog inte riktigt som planerat. Husse hade hundbilen men kom inte hem från jobbet i tid. Så matte rusade runt och letade sele och filtar och så fick Zorro äran att åka i sedanen. Då får man sitta i baksätet i sele som är fastsatt i bilbältet. Man ska ligga stilla, inte tugga på bälte, sätet, saker. Jag informerade honom noga innan de åkte iväg. När Zorro kom hem så berättade han att han lyssat på mig och varit duktig i bilen och bara lagt sig ner och vilat. Han gick sedan vidare och berättade vidlyftigt om hur fantastiskt duktig han varit på kursen. Men matte hon sa att nje riktigt så var det väl inte…

Zorro hade tydligen levt loppan på plan och tyckt att matte såg ut som en kampleksak vid upprepade tillfällen så han fick en timeout och ligga och slappna av på gräsplanen en stund. Sedan så var det hälsa övningar med hund som han levt loppan på också. Men han fick göra om ett antal omgångar och inte hälsa på en enda hund/människa utan bara träna och till slut så trillade polletten ner och han satt stilla. Möta och bara passera hundar det satte han tydligen nästan direkt – med en kampleksak som motivation så vem bryr sig om de andra sa han. Inkallning med hundar stående på var sida var heller inga problem. Däremot så tog det emot lite med utställda matskålar som man skulle gå slalom mellan – men när han omsatte det till hästskitsträningen så gick det bra. Belöningen kommer när man låter bli! Så på det hela taget så fick han ju ändå faktiskt godkännt – men inte som en superelev som han själv försökte få det till. Husse han hade dessutom kört via kursen på hemvägen och bytt bil så hemresan blev som vanlig i hundbur.

Fast hemresan var så där sa Zorro, man kunde tro att matte var fuller som hon körde. Men det vara bara slalomkörning på sina ställen för att undvika de stora stora paddorna som satt på vägen.