Veterinärbesök och döv

Idag så bar det av till veterinären.
Jag är ju liksom inte superförtjust i andra hundar och sånt men inne i väntrummet så gick det hur bra som helst och jag var en lugn och go tjej. Sen så var det dags för undersökning och jag fick gå in i ett eget rum.

Det tittade och klämdes lite på mig, lyssnades på hjärtat och så körde jag ett pusskalas! Hur många pussar kan jag ge veterinären under ett besök? Kan säga att det blev faktiskt ett par stycken jag lyckades med. Tyvärr så störde matte mig lite i det uppdraget när hon krävde att jag skulle sitta och ligga ner.

Då visade sig också mitt problem, jag har lite inkontinense “kissa på sig sjukan”. Har haft det ett par år men då har det varit en lite droppe här och där någon gång ibland. Nu har jag bra och dåliga dagar, en bra dag håller jag mer eller mindre tätt men en dålig dag så blir det stora pölar efter mig. Så nu ska jag få medicin som hjälper mig att hålla tätt. Farbror doktor säger att det inte är ovanligt för kastrerad tikar -då säger jag fnys på dig som plockade bort mina saker där inne.

Sen tittade jag på matte och så sa – DÄR SER DU! jag behöver mera mat. Se jag ställde mig på vågen och den visade på 27,7 kg. När jag de senaste åren vägt 30 kg så sa matte att jag skulle gå ner ca 1,5 kg se nu har jag gått ner mera. Men samtidigt så gnälls det också över att jag har tappat muskler på framförallt framsidan av låren… jo men hallåå. Fast fabror doktorn tyckte faktiskt att jag var helt okej i kroppen för mina ålder och hade muskler. Som de pratar om en kunde man ju tro man var gammal – men jag är ju knappa 8 år.

Zorro han fick åka med och sitta bilen när vi har inne hos veterinären. Han fick också godkänt för att han bara la sig ner och relaxade och var både tyst och lugn.

Nu kan det faktiskt vara lite illa att vara för tyst och lugn vilket jag fick erfara på vägen in till veterinären.. Jag brukar sitta upp ganska mycket och titta ut men idag så låg jag ner och vilade medans Zorro tittade ut. Så matte hon blev lite orolig efter att hon hörde en harklig, djupt andetag och en rossling som om man satt i halsen och inte fick luft och sedan hördes inget mera. Hon såg Zorro som satt upp medans jag låg ner. Hon kallade på mig, smackade och ropade men jag vilade så jag låg kvar. Hon bromsade lite kraftigt så Zorro undrade vad som stod på, men jag låg kvar. Så hon gasade på, hittade en avfart och där tvärnitade hon. DÅ tittade jag upp och undrade vad som stod på. Men matte bara fnös undrade om jag blivit döv och sedan körde vi bara vidare.