Apportbock vs hantel

Matte hon har försökt få mig att gilla någon dum trägrej, tror det kallas apportbock. Jag vet precis vad man ska göra med en sån trä grej. Man ska tugga sönder den. För det är ju liksom som en vedpinne fast mycket finare. Men nej man ska tydligen inte tugga sönder den – får då försvinner den och man får inte ha den. Så efter det kom det en likanden grej fast i metall. Nej den ville jag då inte alls röra.
Så fast matte försökt att få mig att ta en apportbock i munnen så har det ännu inte hänt. (För som sagt att lägga sig ner för att bita på ena kanten räknas tydligen inte)

Så vad gjorde jag idag. Jo ni förstår idag när matte kom hem så dansade jag runt min vanliga välkomst hula hula dans. Men i munnen så hade jag en överraskning. Jag hade krupit under och hämtat fram en hantel. Så jag gick runt och svängde och dansade runt med en 1kg hantel i munnen.

Matte försöker säga att det inte är så speciellt stor skillnad mellan en hantel och en apportbock – men jag hävdar att det är oändliga skillnad på dem båda. För att inte tala om vilja att bära det ena eller det andra…

Hantel som apport