Hejsan svejsan

Ja, får väl passa på att presentera mig lite – som sagt är nu dryga 9 veckor och drygt en vecka sedan jag flyttade hit till mitt nya hem. Jag heter Zorro – och är en orädd kille med fart som älskar att utforska världen. Jag har en syrra som tål det mesta och som backar undan när jag kommer i högsta fart och ska ha något. Hon är rolig att busa och kampa med.

Jag har sett och hört massa saker, vissa har jag sett tidigare också, diskmaskin o tvättmaskin, propellerplan, skällande hundar, cyklar, fåglar och massa massa mera.

Jag har lärt mig att när man gör vissa saker så resulterar det i ett rejält nyp i sidan – jag har hittat 3 sådana saker. Försöka krypa under grinden ut mot där bilarna står, gå in i skafferiet/tvättstugan och krypa under däcket.

Sedan finns de de sakerna som resulterar i en luftfärd – med andra ord att man lyfts undan och inte för göra det roliga längre – när man försöker att ta för sig av syrrans mat, tugga på alla växterna, smyga in på den andra tomten och även när man busar för mycket och inte låter syrran vila i fred, bita på kablar och tugga på möbler.

Att lämna mig ett par minuter i trädgården det går finemang, att lämna mig ett par minuter i huset är också okej. Men att stänga in mig i ex buren även om jag kan se alla – det är inte okej! Jag hatar och avskyr att bli instängd och sitter och ylar ut min hjärtesorg. Eftersom jag är lite speedad och glömmer bort saker som att sova middag så får matte lägga in mig i buren för att nanna – men har kommit till att acceptera det om jag är riktigt trött och om matte sätter sig precis utanför (inte 1.5 meter bort i soffan – icke okej det är för långt bort!) Eller om matte också ska vila så kan jag ha tur och få vila på boxlången tillsammans, det är supermysigt!

Mat det är härligt underbart och fantastiskt, jag vet var maten finns så när den dörren öppnas så är jag på hugget direkt och jag vet också var matskålen sen ska stå så då springer jag där fram och tillbaka. Syrran däremot hon vill ha min mat för min mat är uppblöt och det är en sked som rör runt i skålen. Syrran säger något om sked som rörs runt i skålen innebär godsaker så hon tror att jag får massa godsaker i mitt och så får hon själv bara torra pyttor. Sedan så har det nu den senaste dagen också börjats delas ut mat rent spontant – det går till så att matte ger ifrån sig något ljud -ingen aning om vad det betyder – men om jag då springer till henne så får man en liten matbit- klart rolig lek!

Det finns massor med leksaker här -både inne men även utomhus. Goda urtuggade märgbenen är härliga för valptänder och sedan om jag inte hittar någn leksak som jag tycker är rolig så går jag bort till syrran och drar igång henne. Antingen så busar vi bara boxer mot boxer (hon lägger sig ner och så buffar vi på varandra) eller så lekser vi med en leksak som jag håller fast och drar runt mig men det slutar med att matte eller husse får bryta oss för igen av och tröttar och slutar ed att busa och stoja utan vi kan köra gärnet ihop nästan hur länge som helst. Ute så har vi även en massa grenar att tugga och busa med och jag tolkar faktiskt alla blommorna som leksaker också även om jag och de tvåbenta inte är helt överens om den tolkningen -ännu. Sen vill jag också, precis som syrran, kunna öppna grinden till nya tomten och själv bestämma när jag ska gå in där eller inte. Men som det är nu så är bara syrran där själv och har Zorro fri tid. Fast jag fick hänga med in när matte skulle fixa i trädgårdslandet men jag valde att häva mig upp och volta över hönsnätet och sedan rusha efter syrran istället.

Det blir glada miner när man gör sina behov utomhus och sura minner om jag gör det inomhus. Men förstår faktiskt inte riktigt vad de menar husse han stod o kissade och då gjorde jag som han – men uppenbarligen så är att kissa på badrummsmattan inte glada miner.

Ja nu har jag skrivit ett litet hej i allafall -så kommer det mera sedan framöver! Kan ju inte bara överlåta till syrran att skriva hela tiden.

Nu ska jag vidare på utforskar äventyr…
Zorro på äventyr