Oflyt

Idag så har det varit oflyt. Dagen har varit seg och tråkig och att det har hellregnat nästan hela tiden har ju inte gjort det hela bättre. Husse hade kört iväg med fel bil så någon tur till skogen blev det inte, ja inte den skogen som man behöver köra bil till. Utan det blev en runda hemavid som vanligt promenadstigen var mer vatten än stig på sina ställen och det var inget i promenaden som flöt (ja förutom vattnet på stigen vill säga). När vi gick av stigen för att försöka hålla oss lite torrare om tassar och skor så hittade jag godis. Naturgodis för hund vill säga kaninpluttar och jag svalde på en röd sekund så sedan fanns det liksom inget att gräla om. Hittade också ett hål i marken där någon säkert bodde som jag skulle ner med nos och tassar för att gräva lite större och kolla läget. Men se det fick man inte heller.

Väl hemma sen så blev det en tur på vibben idag så drogs den upp på lite högre hastighet men det gillar jag inte för då skallrar det så märkligt i huset. Matte hon har inte heller varit på topp idag så sen var hon lite deppig och då gick jag faktiskt fram för all kela lite med henne istället för att springa undan. Nu är detta ett stort steg för mig att faktiskt söka upp kelet och närheten när matte eller husse inte är glada. Så jag pussade matte och dansade runt för att göra henne riktigt glad – men se det duger ändå inte riktigt. Matte gnällde lite om att jag inte kan pussas ordenligt och jämför mig med Royal. Royal gav en fin mjuk puss med tungspetsen, jag pussas genom att nypas lite med tänderna – skillnaden är hårfin och jag bara säger gilla läget! Så avslutade jag det hela med att försöka juka på matte och se då skulle jag inte gjort får då blev jag komenderad att ligga ner på sidan och koppla av – inte förrän jag var helt avslappnad och lugn fick jag resa på mig igen.

Jag blev beskylld för att ha fisit – men det var husses danska ost som luktade. Men hade jag nu blivit beskylld så var det lika bra så en stund senare så drog jag en rökare som fick de tvåbenta att titta lite surt på mig.

Men senare på kvällen så blev det faktiskt lite flyt i läget – det luktade så smaskigt, underbart och härligt. Så jag stod i trappen och bara sniffade innan jag insåg att det kom från spisen. När allt väl hade svalnat och så så sa det kling i min matskål. Rusade bort till skålen och där så låg där – en grissvans -MUMS !