Huvudet under vatten

Det hände mig idag på promenaden, att jag fick huvudet under vatten. Nu snackar vi inte om att det regnade och jag fick vatten på huvudet. Inte heller som talesättet säger att ta sig vatten över huvudet men jag har inte hört något om att ha huvudet under vatten. Men så var vi ute och gick ute i off road – vi kom till en liten bäck. Det var knädjup och ett skutt brett. Matte försöke hitta bra ställe att gå över – jag hade redan hittat det. Så jag kastade mig över. Bara för att nästan över tog det stop och det blev en tvärnit. Skitdumma kopplet som satt fast i matte var inte längre. Så istället för att fint landa på andra sidan så blev det tvärnit mitt i hoppet och jag föll på sidan rakt ner och landade med huvudet under vatten. Jag hade tur som slog i sidan mot den mjuka mossan som var riktigt tjock och go och kom snabbt på rätt köl igen och upp och över på andra sidan. Min jacka och jag var blöt och jag var inte alls en glad tjej längre. Zorro han kom och tittade till mig och undrade vad jag egentligen sysslade med. Men jag slog mig inte så promenaden fortsatte vidare. Vid nästa lilla bäck vi skulle över kan jag säga att matte kommenderade VÄNTA och jag var lite halvsekunden avvaktande innan jag försökte att hoppa över. Men inga problem där inte utan det gick som vanligt, man hoppar flyger över och landar på andra sidan.

Väl hemma på kvällen så kom mobror, momor och mofar och det fixades och stökade i köket. Inte för att vi fick smaka varken lussebullarna eller sillen. Ja, ska inte säga så för Zorro han sög till sig en lussebulle men den sögs ut ur munnen på honom lika snabbt som tanken.

Zorro han begrundande mycket noga vad husse gjorde som satte upp ett träd inomhus. Har jag fått ett eget kisseträd inomhus? Jag sa till honom att skärpa sig och att detta inte är ett vanligt träd utan ett specialträd som har ljus och glitter och sånt. Med lite tur så kommer där dessutom att ligga paket under granen också. Zorro sa – oj så häftigt att få öppna massor av paket. Men jag försökte att förklara att just de paketen får man inte öppna själv. Se han verkade inte alls förstå konceptet med paket som man inte får öppna – då är det ju inga paket sa han!