Älskar dig mindre

På dagens promenad så var jag en underbar kille – ivartfall om jag får säga det själv. Vi hade inte gått många meter förrän jag såg en vit rumpa – ja eller som matte kallar dem rådjur. Superhäftiga, snabba och ser ut som världens bästa lekkamrat. Men nu får man inte alls jaga efter dem och när man har tungmatte i kopplet efter så händer inte mycket.

Så jag stod där på två ben och drog, skuttade, grät, sprang höger och vänster, sniffade, kastade mig i kopplet. Ja så där underbart gosigt som bara jag kan vara. Matte hon surrade något i bakgrunden men hallåå har väl inte tid att lyssna på något ointressant som matte säger när jag ska hitta min lekkamrat vit rumpa. Så jag fick en tillsägelse men se det varade väl i en mikrosekund eller så. Vi försökte gå vidare på promenad men efter ett par meter med mig helt i egen världe och kastade mig från sida till sida i kopplet och öronen hade nog nästan trillat av. Japp då blev det utvisning med rött kort!

Det innebär att promenaden avslutades och jag fick gå hem igen. Matte hon sa något så där dumt som – idag älskar jag dig mindre! Mycket mindre! Men se jag är en slipad kille som har koll på läget. Så när vi väl kom ut på gatan och alla roliga och härliga dofter var borta och bara ett par meter kvar hem. Japp då fokuserade jag på att matte hade godis i fikan. Jag saktade ner tempot, gled upp vid sidan om henne och tog på mig mitt sötaste leende och tog ögonkontakt. Funkar utmärkt för matte smälte när rundan avslutades med bravur.

Sen fick Scarlett sin promenad hon gick och glänste hela vägen och gick helt fantastiskt – så matte så – jag älskar dig mer! Typiskt tjejer som ska få en att framstå i ännu sämre dager för att de sköter sig så exemplariskt.

Men jag hänger inte läpp för det, utan drog fram leksakslådan och välte den för leksaken som jag ville ha låg ju självklart i botten.

Lekbox