Städkillen

Idag så har det fixats och städats. Det vill säga förstört allt mitt hårda arbete. Mina fällar med finfördelat flis från veden. Nu är det borta. Rena sängkläder i hundbädden. Bäddarna åkte i tvättmaskine och kom ut och var rena och luktade gott. Den lilla bädden, ny fäll samt skurade kanten och dammsög bort allt grus jag burit in.

Så det är grus och flisfritt och luktar rent – usch hiane mig så illa.
Men sen kom jag också in i det rätta takterna och tänkte man ska inte vara motsträvig utan arbeta med. Såg att matte nu slet och putsade glasdörrar, speglar och spegeldörrar. Samt nedersta delen av uterummets glasdörrar. Hon sa något om att den översta delen där inga boxernosar når upp är mycket renare och enklare att städa. Så jag arbetade med och gick in hårt och energiskt för arbetet. Jag eftertvättade och torskade all jag nådde upp till. Tog en stund innan matte såg vilket stjärna och duktig pojk jag faktiskt var. Glasdörrar, speglar etc de gick jag och drog över med tungan för att få till den där sista glansen som pricken över i:et.

Efter hårt arbetet och städning så fick jag vara ute i trädgården och leta godis och arbeta på egen hand en liten stund medans matte avslutade städningen själv.