Spår med snitslar

Det var inte direkt i går som vi gick ett spår men nu var det faktiskt dags igen. Det var riktigt skojigt.
det enda tråkiga var att behöva sitta och vänta i bilen medans spåret lades ut. När det sedan var dags för spåret att liggga så fick vi var sin promeand runt i trakten till det så äntligen var dags att gå spåret.

Först ut var brossan, han tog det lugnt och metodiskt, nose högt upp i vädret och verkade inte lägga ner allt för mycket möda. Kunde dock se att han drog ur spåret på två ställen (man får liksom skylla sig själv om man inte har nosen i baken)
men kaxig som han är så hittade han tillbaka till spåret och såg ingen dirket problem med det. I slutet så hittade han en goer vildsvinsklöv som han sedan bar tillbaka mot bilen. Fast han har liksom lärt sig läget att väl vid bilen så får man lämna ifrån sig klöven så han försökte med taktiken att lägga sig på marken en bit ifrån bilen för att lägga sig ner och gnaga på klöven – men nope han gick på niten med det *fniss*

Sen så var det då min tur, jag kom inte in i spåret först utan sprang och drog runt lite hit och dit. Men när jag väl lugnat ner mig så fick jag börja om och då så gick det bättre. Jag körde en liten annan variant på spåret och ställde mig på bakbenen och markerade alla snitslarna, första delen av spåren så var de riktigt högt upp för att sedan vara i mer lagom höjd. Spåret gick nämligen genom en mycket mycket ung tallskog, där träden var strax ovanför mattes höjd så precis lagom Scarlett frigång i höjd under träden. Så matte fick kämpa på halvkrypande och mummlade något om att platsen så såg bra ut på håll innan hon började att lägga spåret. Hur som jag gick fint med nosen nere i marken, markerade alla spårsnitslar och stolt som en tupp gick jag därifrån med en dovhjortsklöv i munnnen. Jag fick också lämna ifrå mig min klöv vid bilen även om jag försökte med taktiken att hoppa in med klöven i bilen.

Så vi får nog se över bättra taktik för det där med att få behålla klöven…..
Husse är iväg på tjänsteresa så vi fick nanna sängen. Men jag tyckte inte riktigt om läget så jag morrade på Royal när han skulle gå upp och lägga sig där och så att det var bara tjejer som fick vara i sängen. Det resulterade i att jag låg och bevakade sängen och Royal stod nedanför och såg helt bedrövad ut när matte väl kom in och hade bortstat sina tänder. Men se matte var inte på min linje utan brossan fick också vara i sängen och jag fick en knäpp på nosen när jag morrade igen.