Älg och lek

Idag så har det varit en helt underbart väder, det luktar vår i luften.
Solen skiner och det är varmt och skönt!

Dagens promenad blev härlig, lungt strosade vi fram uppe på snön, den är så hårt så den håller att gå på.
Efter ett tag så sa matte viskande, titta vad de är fiiiinnnnnnaaaa. Direkt snurrade jag på huvudet för att se vad det var för djur matte såg, hästar, kossor, eller vad är det ??
Det var 4 djur som rörde sig graciöst över ängen, jag tittade lungt på dem när de stegade iväg men tänkte inte mer på det, sen så kom doften! Men herre gud det var ju älgar som jag stått och tittat på,
huvudet flög upp och svajade fram och tillbaka samtidigt som jag drog så djupa andetag, för att fånga alla doftpartiklaran, att jag fick luft ända ner i tassarna. Sen så gick jag inte så lugnt längre utan närmast hög på älgdofterna gick jag runt och snusade.

Scarlett hon hade inte lika stor tur på sin runda för hon såg inga älgar, däremot hittade hon lite rådjursspår och kaninspår, kaninspåren var nya – inklusive minigodis (frysta kaninpluttar).
På eftermiddagen så fick vi ut och leka i trädgården, man får passa på när solen skiner, i nästan en timme var vi ute och busade, lekte och bråkade lite om vem som skulle ha vilken leksak…..
Det är märkligt för Scarlett ska alltid ha den leksaken som jag har i munnen, spelar ingen roll vilken leksak det är bara jag har den så är det den bästa.

Sent på eftermiddagen så tog matte Scarlett och gick iväg (och lämnade mig hemma ‘blääää’)
De traskade iväg längs gatan och Scarlett berättade sen hur uppjagade hon blev när hon gick förbi bonden,
hans båda hundar var ute och sprang ner till staketet och skällde och visade tänderna och morrade. Stackars lilla Scarlett blev helt till sig och raggade och skällde tillbaka – sen när de väl fick snusat lite genom staketet så insåg de ju att det var en tjej så då blev de mycket lugnare och Scarlett kunde glatt traska vidare.
Sen hade de tydligen hittat både bilen och husse och jag kan säga att jag blev överlycklig när de väl kom hem – allihopa. (inklusive alla kartonger och kassar som husse handlat och hade med sig, dock inga roliga leksaker till mig ‘suck’)