En blå dag och tjuv

Dagen började som ett blått streck.

Som värsta superhjälten for jag förbi i trädgården med nästan som en blå cape svept runt mig. Nu var det kanske inte helt och hållet planerat som en superhjälte. För jag hade först snott mattes ikeakasse och sedan snott in mig i den.

Ikeakasse som hjältecape

Lagom förödmjukad fick jag sedan be matte om hjälp med att ta bort den och Scarlett skällde som en bannhund på mig.

Sen förflöt dagen bra, med Scarlett hon fick nästan brytet när vi åkte iväg och gick förbi hennes blåa fina badställe men inte gick ner för att bada. Hon tittade mycket surt på matte, satte ner bakbenen och drog allt hon kunde – men det blev inte bad och sim för det. Vi fick istället titta på en stor trädätar maskin. Det var en stor maskin som brummade massor och så tog den tag i de stora stora träden och bara kapade av den och sedan flög kvistarna alla världens väg. Dum maskin som äter upp min fina skog!

På tal om äta så fick vi faktiskt också att äta, det var någon som hade varit i skogen och slängt betor och äpplen. Våra egna äpplen är ju slut och här i skogen låg fina fina röda äpplen. De var utlagda till skogens djur och just då var vi faktiskt skogens djur.

Sen är det ju så att det finns saker som man som hund inte får äta, tex choklad. Matte och husse åt fantastiskt goda chokladkakor till kvällen.Ja de luktade fantastsikt gott och jag försökte verkligen övertyga matte om att jag också skulle få smaka. Då visade hon tänderna och morrade åt mig, men hallåå ville ju bara smaka lite och råkade ha tungan lite långt ut och lite nära chokladkakan. Så surmulet gick jag och la mig. Men se när de tvåbenta kruppit till sängs så lät det tydligen lite konstigt när nerifrån för matte kom direkt ner och hittade det här.

Choklad tjuv
Jag måste ärligt säga att jag inte har den blekaste aning om hur det blå pappret till chokladkakorna bara hamnat mellan mina tassar. Jag måste har gått i sömnen! Nu var där ju inga chokladkakor i men en smula eller två fanns där kvar…