Snötur i gummiband

Idag så tog vi bilen ut i storskogen. Men eftersom det kom nästan 15 cm snö igår så var där uppskottat vallar längs hela vägen. Så vi fick köra förbi alla avtagssnuttar där man tidigare kunnat parkera. För nu var där bara snövallar. Men till slut så hittade i en korsning som var lite bredare och fick tjänstgöra som parkeringsplats också.

Så vi skuttade ut ur bilen, bliev ihopkopplade med mattes midjebälte och så bar det iväg. Ja ja jag hade kanske något mycket fart i början så att matte nästan fick samma fart som mig. Men då gnölades det och gnälldes om att jag skulle gå fint. Scarlett hon var så duktigt och fick beröm istället.

Sen så gick vi där och vallades fram och tillbaka, hittade ett härligt spår som både jag och Scarlett ville följa. Men då skulle vi ju självklart gå åt ett annat håll. Så riktningsbyten mest hela tiden för där fanns många spår, och med det så kom det träd i vägen. Så blev det till att träna på att trassla ur och gå på rätt sida om trädet. Jag börjar få häng på det och löser de flesta av dessa situationerna med bravur.

Men något hurran och bravur var det inte när jag nästan drog iväg med matte, eller fick kopplet nere vid vaden på matte och drog till. Eller när jag lyckades sno in 3 ben på mig själv samt låsa fast Scarlett i mitt koppel. Men säger bara som det är – jag ÄR en naturbegåvning när det gäller koppel och att sno in sig i dem.

Jag har ju lite problem med magen för tillfället. Det innebär att man inte får äta vad man vill (ja i ännu mindre utsträckning än tidigare..) Så jag får ris, fisk/kyckling, psylliumfrön och inte något annat får man äta.
Så vad gör man då?
Jo först så stjäl man ett äpple ,fast det fick jag inte äta för matte såg mig.
Sedan på promenaden så hittade jag ju skit som jag liksom inhalerade i mig.
Men hemska tanke nu pratar matte om att hon kommit på en lösning, munkorg!
Munkorg så att man inte KAN äta ? En monsterhund i munkorg för att han äter allt han kommer över?

Nej, nu du dumma mage får du bli bra så att jag kan stoppa i mig allt och lite till utan problem!

One thought on “Snötur i gummiband”

  1. Jobbigt det där med magen när den inte fungerar som den ska och när matte och husse ska bestämma vad man få glufsa i sig och dom har extra koll på en 😉

    Kramar från oss!

Comments are closed.