Va då inte få…

Nu fattar jag liksom ingenting !
Mat är gott och är till för att ätas – eller hur ?! Det kan vi alla väl ganska enkelt vara överens om.
Men se nu får man tydligen inte äta vad man vill, tex en tallrik som står i lagom noshöjd med goda ostmackor på – de får man inte ta om det är mattes ostmackor… Hallåååå är inte allt mat till mig????

När mackan sedan transporteras i luften – inte ens då är den lagligt byte – jag kan väl inte hjälpa att matte har dålig styrfunktion på handen och tar smörgåsen till sin egen mun istället för min som följer efter handen och är precis bredvid så nära den bara kan vara. Försöker man då istället vara praktisk och ta sig en smakbit direkt från tallriken så blir det smäck på nosen eller nyp i rumpan.

Vidare när vi ändå pratar om mat – så i köket luktar det mat! Jag vill liksom kolla läget vad som finns där uppe på bänken.. ibland står där trallrikar, ibland min mat och väntar på att svälla -ibland annat. Men jag når ju liksom inte upp så nu har jag börjat med att försöka klättra upp på spisen och lådorna för att komma upp och kolla läget. Men se det får man tydligen inte heller..

Vad är detta för konstiga regler??

Sen så var det dags för någon mani/pedikyr eller vad det nu heter, vilket innebär att matte kommer med en stor sax och liksom ska klippa av mina tår – nej det får hon inte alls göra. Men det är helt okej att störsända när Scarlett får sina tår avklippta. Scarlett bara fnös åt mig när jag sprang under magen på henne medans hon fick sina tår avklippta men hon förklarade också att det faktiskt inte gjorde ont allt och att det bara var lite på naglen som försvann och så skrattade hon åt mig och sa att matte har redan gjort det flera gånger på mig medan jag sovit. Hmpf misshandel i sömnen av boxer – nu kommer sanningarna fram!

Jag var sen duktig och hjälpte husse – det bor en liten mus under vår trappa till däcket som tuggar i sig kablarna till belysningen – husse hade ställt ut en musbur att fånga musen i men den stod ju precis bara in under däcken när jag hittade den. Så jag kröp in under däcket och knuffade bort den hela vägen till trappan där belysningen är och musen tuggar- DÄR ska den vara. (Men husse grymtade något om att nu når han inte buren utan kommer att få skruva upp delar av trappan för att komma åt den…)

Sen leker vi en lek – den heter “Spring så fort du kan så får du godis” Det går till så att matte ropar på oss och då skuttar Scarlett iväg på sina långa ben och jag kommer springandes efter i högsta hastighet på mina korta ben och när man kommer fram så får man en godisbit var- det är en himla rolig lek .