Blödande kombartant

När jag var ute för sista kisseturen i trädgården så blev det en liten överraskning, jag träffade på en katt.
På min tomt och mina domäner. Så det blev en kort lite fight där jag drog nitlotten och fick kattklös innan den väl tog till flykt och försvann ut från tomten.

När matte sen kallade på mig och jag gick in så blev hon lätt förvånad över att se att jag blödde, klöst vid båda ögonen så det blödde en del och det hade stänkt ner på nosen samt en liten skräma på nosen också. Mina i vanliga fall vita strumpor på tassara var nu blodfärgade. Så matte hämtade medikamenten och började tvätta rent mig för att se hur jag egentligen såg ut och hur illa det var. Samtidigt så gick husse ut och kollade i snön för att försöka förstå vad som hänt och kolla om där var någon mer som var skadad…
Så han fattade att det var en katt och att det vara bara jag som åkte på pyngel.
Matte sa att det inte såg så farlig ut och att hornhinnorna ser ut att ha klarat sig.
Fick lite förmaningar om att jag ska strunta i katter, igelkottar, grävlingar, ormar och annat så kan tänkas dyka upp och trigga till lite tuffare tag.

Innan på eftermiddagens så hade matte och jag tränat på vår “gå runt med bakbenen och frambenen på en skål” träning. Det går riktigt bra och husse blev lite imponerad när han sen också fick en förevisning av framstegen.

Sen kan jag inte mer än undrar vad som hänt om det hade varit Brossan som gått ut i trädgården och hittat en katt där…