Happy New Year

Ja, det är den dagen idag med stort pang och smäll och sånt så ska det gamla året skjutas ut och det nya skjutas in.

Dagen började bra – upp lite lagom på morgonen men först så fick jag en stund med morgonmys hos husse, sen när alla väl var uppe och morgonrutinerna fixade så packade vi in i bilen och det var med en sån där gosig påse med en klöv i.
Väl ute i skogen så gick husse iväg med mig på en runda medans matte försvann iväg med klöven. Vi sammanstrålade sedan och gick en sväng alla tre (ja det är konstigt att säga det – alla tre, detta är första gången som hela familjen är ute på en runda där vi bara är tre i familjen, men som sagt bara att gilla läget)

Sen var det dags- jackan åkte av, selen på och fram till spårstarten -Klara, färdiga GÅ och jag var iväg.
Det gick riktigt riktigt bra och jag tog mig snyggt igenom hela spåret som var en ca 200 meter, och som gick över ett litet vattendike och minusgrader ute, något blod var inte med i bilden idag. Matte störsände vid sidan för att försöka fotografera men se det brydde jag mig inte om och det gick galant. Väl i slutet så låg min belöning där i form av ett fantastiskt rådjursklöv. Väl med den i munnen så åkte svansen och huvudet upp i en helt fantastiskt reslig hållning.

Viltspårning

Viltspårning

Sen väl hemma så var det dags att förbereda sig inför kvällens gäster, bord flyttades runt och det dukades. Det flyttades tom runt  boxlången. Sen kom gästerna och det innebar även en vovvekompis till mig, Diesel. Det var skönt att ha en annan vovve med också även om vi båda två är rädda och ogillar det där som smäller. Kvällen gick toppen och det var först vid tolvsnåret när raketerna drog igång på fullaste allvar som vi tyckte att det var lite otäckt och kröp ihop tillsammans och kämpade om vem som skulle ligga och trycka under soffbordet…

 
Fyrverkeri

Efter det så blev det lite skumpa och sedan kom det hemska tillfället när man var tvungen att gå ut och kissa sista kvällskisset. Jag gick med matte och lockad av kyckling… men precis när jag kom ut då var det någon senfärdig som kom igång med att börja dra iväg sina raketer , en och en men lite pip och tjut. Så det tog aldrig slut och jag fick inte gå in, utan matte stod och lockade med kycklingbitar som jag tog . Så jag var bara så att jag tyckte det var lite läbbigt men inte panikslagen – och efter lite trugande och lite en hel del kyckling så kom jag ut på gräsmattan och började leta upp resten av kycklingen och då fick matte jobba lite med Diesel och sedan rätt vad det var så var vi båda två och leta kyckling ihop på gräsmattan. Jag hade svansen upp och allt var toppen – Har inte någonsin haft ett så bra nyårsfirande med så lite panik. . Nu när Royal inte var med och Diesel var så rätt så fick man ju morska till sig och bli en stor tjej och visa vägen. Så tjoho för framgången! Royal, jag hoppas att du njöt av fyrverkeriet – denna gången på första parket från ovansidan.

Sen så var det dags o krypa till kojs och trött var jag så jag somnade på ett kick …