Skaren

Skaren håller! Så promenaderna nu är så mycket lättare. Men det är synd om rådjuren för den håller inte för dem och samtidigt så blir det svårt för dem att få mat. Jag tycker synd om alla som inte kan få mat när de vill och är hungriga.

Idag så såg vi bara två rådjur, men så var i också ute mycket senare på dagen än de vanliga morgonrundorna. Tidigare i veckan så såg vi en fin rad med 6 rådjur som stod bara ett par meter ifrån stigen och oss. De stod helt blixtstilla och bara tittade på oss, först så var de där tvåbenta inte alls uppmärksamma utan tyckte vi betedde oss konstigt som helt plötsligen inte alls gick fint på stigen utan började dra i kopplet och ville in i dungen. Se de där tvåbenta som inte har någon riktigt nos går miste om massor 🙂 (sen att vi kanske inte SÅG det stilla pärlbandet av rådjur är en annan sak, vi visste iallfall att de stod där i närheten)

Nu när skaren håller så passade vi på att träna “följa matte – eller fastna”. Det går ut på att man går kring i slyet, hänger man på matte och är precis med och bakom så funkar allt, men hänger man inte riktigt med ja då trasslar kopplet in sig i grenarna och det blir stopp och så får man försöka att trassla sig ur det hela.