Spårdags

Idag så var det dags för lite spårande.
Förmiddagen regnade bort men på eftermiddagen klarnade det upp.
In i bilen och iväg, men vi kunde inte stanna där vi tänk för det var redan andra och spårade där utan fick köra vidare.

Bilen stannade vid vägen och vi fick se på när klöven kom upp och matte tågade iväg med den,
först en klöv på ena sidan vägen och sedan kom hon till bilen för nästa klöv och denna gången på andra sidan vägen, men där var det snårigt så det blev ett tufft spår.

Nu var det dags för promenad, försten ut var Royal men se han fattade ju inte att det bara var vanlig vallning utan letade förtvivlat efter spåret och försöker jobba från det han kom ut ur bilen. Nu kanske jag inte ska säga så mycket för sen när det var min promenad tur så gjorde jag faktiskt det samma och sniffade som tusan efter var klöven hade varit ute och gått – utan någon lycka. Sen när jag väl satt i bilen igen så kom sele och lina fram och det var Royal tur. Nje, det var inte ett av de bättre spåren, det var mer vittring än spårning – han hittade klöven men något klockrent spår var det knappt. Då var det upp till bevis om ajg skulle klara min omgång bättre, ut i spåret men oj vad det var tufft, massa sly och skit som linan fastnade i så matte och jag fick slita och hålla på, jag hittade också min klöv men nje det var dålig doftmarkering i spåret.
Kanske inte skulle haft den i kylen så det var så kalla – men man lär sig.

Sen körde vi en sväng till mobror och tittade på hans hus som bara har plast på ena sidan istället för trä – nymodigheter säger jag då! Väl hemma sen så fick vi vakta lite på tomten och så innan husse äntligen kom hem från jobbet (ja se han har då ingen koll på dagarna, jobba både veckor och helg *suck* )