Hundgodis (hemmagjort)

Det finns massor av hundgodis att köpa i butikerna, men för de som vill göra eget hemgjort hundsmask kommer här lite tips. De mest kan säkert ges rått men jag kokar gärna det först.

Nedan hittar du recept med:
Leverpastej glass
Leverlimpa
Kycklinghjärta
Grissvans
Torkad Blodpudding

Leverpastej glass
Idag finns det glassformar att köpa för ett par tior i butiken. Så kan man med lite rester göra en svalkande glass som funkar perfekt i sommartider. Vi hade en bit skivbar leverpastej över som jag med hjälp av en gaffel finfördelade och sedan på med lite vatten för att få en röra och se ner i formarna och in i frysen ett par timmar.
Andra smaker man kan tänka sig på glassen är : tonfisk, finskuren skinka,kycklingtärningar, riven ost, baconbitar, funkar också med vanlig torrfoder som man blöter upp. Använder man sig av riven ost och baconbitar så är det lite fetare och bör inte ges så ofta…

Leverpastej glass till hund

Leverlimpa
Använder ungnötslever, låt ligga i vatten en stund och skölj sedan väl. Dela och kör med stamixer till
gryning smet (ser ut ungefär som chokladpudding) Häll i en brödform och in i ugnen på ca 200 grader
45-60 minuter beroende på hur tjock limpan är.
Gjorde en variant där jag rev en morot riktigt fint, pressad ut delar av vätskan och blandade i, men för att få en mer sammanhängande limpa bör man ha i ett ägg också.

Hjärta
Kycklinghjärta är ett utmärkt godis som är uppskattat av de fyrbenta.
Det fungerar eg. med vilken typ av hjärta som helst men kycklinghjärta är
väldigt behändigt då de är så små och liksom blir bra och enkla portionsbitar.
Säljs ofta i kiloförpackning i butiken.

Börja med att lägga i ett durkslag och skölj noga i kallt vatten,
lägg därefter i en gryta med vatten, koka upp, skumma av
och låt sedan småputtra i ca ½ timme. Därefter sköljer jag av dem och låter
ligga i durkslag och rinna av innan jag lägger in dem i frysen på en långpanna.
när de fryst till så lägger jag dem i en fryspåse men då är de “styckfryst”
och jag enkelt ta upp så många som behövs och delar i ett par bitar.

Grissvans
Det är inte alltid det finns grissvansar i köttdisken men man kan fråga efter det.
Mycket billigt och väldigt uppskattat vardagslyx.
Koka upp i en gryta, skumma av och låt sedan sjuda i ca 15 minuter.
Skölj av och låt svalna.
Håller sig ett par dagar i kylskåpet.
Har fryst in grissvansarna innan de kokats men aldrig testar att
frysa in de kokta (för de har gått åt)

Torkad Blodpudding
Blodpuddingen kan också ges som den är, men tycker att det är lite kladdigt.
Jag köper glutenfri blodpudding för det funkar bättre för mina hundars magar.
Så jag delar den i bitar och mikrar i ca 1-2 minuter beroende på hur stora bitar
man gör. Ska man göra en större omgång kan man torka det i ugnen
ca 75 grader i ca 45 minuter för små bitar lite längre tid om man inte har varmluftsugn.
Ha ungsluckan lite öppen så fukten försvinner.
Har man större och tjockare bitare som hundbenen nedan får man räkna ca 2 timmar ungefär.

Hemmagjort hundgodis

Leave a Reply