Aktivering

Alla hundar behöver aktivering och få lov att använda hjärnan, våra hundar mår bra av att få lite hjärngympa och mental stimulering som komplement till promenader och annan fysiska aktiviteter.

Hjärngympa kommer för mig i två former, aktiveringar där hunden får arbeta helt självständigt med att lösa ett problem eller uppgift. Den andra formen är där ägare och hund tillsammans tränar in olika “cirkus trix” där målet är ett samarbeta ägare och hund och ha en kul stund ihop, som sedan leder till lite olika kommando och trix. Men för mig personligen är det själva samarbetet och att vi har kul ihop som är det viktiga – inte ett perfekt trix.

Till höger ser ni en lista på olika former av aktivering och mental stimulans där jag kommer att fylla på lite sidor om olika aktiveringar, mental stimulering och trix jag har lärt mina hundar
Boxern är en härlig ras som älskar lite trix och att ha kul, ger man dem inte nog med hjärngympa och aktivering så hittar de garanterat på egna så trix och hyss – som kanske inte alltid är like konstruktiva och uppskattade :)
För en rehabhund som inte får ut och fysiskt röra sig lika mycket är det extra viktigt med hjärngympan och det funkar att göra de flesta av dessa övningarna både inomhus och utomhus.

Grunden för att detta är att hunden kan lite baskommandon som sitt, ligg osv.
Detta är en sektion som kommer att utvecklas under en tid, synpunkter och kommentarer tas gärna emot !!!
Så titta i listan vid sidan och gå igenom alla de aktiviterena som jag beskrivit hittils.

One Response to Aktivering

  1. Tack för att summera upp det så bra. Jag tror jag kommer att återvända hit ofta. Hälsningar.

Leave a Reply