Vitlöksill

Börja med att grava och torka av sillen.

1kg sill (beräknad sill vikt med skinn och innan gravningen)

Sås till vitlökssill
1 liter gräddfil
6-10 pressade vitlöksklyftor (efter tycke och smak)
1 stor gul lök, finhackad
2 paket frusen persilja (ex findus 30grams paket)
2 paket frusen gräslök(ex findus 35 grams paket)
½ paket frusen dill
ca 1-1½ tsk salt
ca 1 tsk vitpeppar

Rör ihop alla ingredienserna till en sås och smaka av.
Vitlökssmaken mognar och rundar till sig när den fått stå och dra lite.

Häll ner filéerna i såsen och rör runt försiktig så att alla filéerna är täcka av sås.
Häll över i lämpliga burkar och låt stå i kylen minst ett dygn innan det ska ätas.

Håller sig sedan i ca 1 vecka.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>