Fingrar i halsen

Matte har så urdålig timing. Hon gick ut en liten stund och då passade jag på. Skutt och stå på bakbenen så plockade jag ner den stor stora chokladasken som inte fick plats i den stängda godislådan.

Mums – jag började lite snabbt att glufsa i mig chokladen, det var lite besvärligt för de var massa folie papper och skit runt de flesta av dem. De var ett par som innehöll söt och stark dricka också, lite extra gott. Sen kom matte in, jag rusade bort i dörren och mötte henne med lågt huvud och svansen mellan benen. Jag hade ju inte ens hunnit få i mig hela kartongen och kanske viste jag dessutom att det var illa gjort och att matte skulle bli arg.

Jag hade så rätt, hon kastade sig in med skorna på och undrade vad jag hade gjort, såg chokladasken och bara skrek åt mig att jag var dum i huvdet och en förbannad skithund. Därefter så kastade hon sig fram tog tag i asken och leta upp de bitarna som låg spridda på golvet. Slängde fram en våg och vägde dem. Rusade in och hittade Scarlett slet upp munnen på henne för att sniffa. Scarlett luktade inte choklad så hon fick ligga kvar och vara i fred. Därefter så kom det fram papper och penna och en miniräknare som om matte skulle lösa ett större problem.

Chokladasken innehöll från början 750 gram, choklad som var kvar och vägdes var 120 gram. Lite var redan uppätit tidigare. Allt var inte choklad utan mycket likör -räkna bort lite till. Lite var ljus mjölkchoklad och en del var lite mörkare. Hon svor och sa djävla skit – måste kräkas!

Sen kom hon efter mig, tog tag i mig och så körde hon fingrarna i halsen på mig flera gånger. Men det ända som hände var att jag harklade lite. Därefter så kom hon på att människor kräker när de får i sig kanel. Så ut i trädgården och så skedade hon in en stor omgång kanel i munnen. Smakar för äckligt men inte kräktes jag av det. Men jag lyckades smitta iväg från matte och vägrade sedan att komma till henne igen…inget KOM, STANNA funderade där ett litet tag. Men insåg sedan att det inte var läge att få matte ännu mera upprörd. Så gick vi in igen. Matte hade gett sig den på det hela, så ner med halva handen och så kittlade hon mig typ på magmunnen. Det var mer än till och med jag kunde tåla. Så jag harklade upp en liten matskedsstor chokladkladding. Sporrad av sin framgång så körde hon ner handen i halsen på mig igen, upp kom mera chokladkladd. Så en gång till och då kom det upp fina osmälta chokladbitar och en större omgång. Sen så sa jag stopp – även om hon körde ner handen en gång till så kom där ingen mera. Matte tittade på golvet och verkade ganska nöjd ändå för hon slutade att terrorisera mig och jag behövde inte åka akut till kräkdoktorn när matte lyckades själv. Okej hon fick en lite blodig hand på köpet men men.
Sen var det dags att dricka, jag har en osviken regel det är att när det ställs ner en ny skål med vatten så måste jag bara vara först att dricka ur den. Det var hemskt vad vi fick nytt vatten i ett kör där ett tag, så jag drack massor så resten av kvällen fick jag springa ut i trädgården och kissa hur många gånger som helst.

Förutom mitt chokladäventyr så hade vi faktiskt besök också, vi har ju inget staket kvar så grannens hund kom in på oväntat besök. Rusade fram till matte och såg inte Scarlett som var i koppel och skulle gå in. Men det gick bra de hälsade lite halvfint. Själv stod jag på tomten bakom det staketet och funderade på att hoppa över eller inte. Men valde att inte hoppa – tack sa matte!