Veto, ström och koltrast

Jag förstår mig inte på det här med demokrati. Vi lever i ett demokratiskt samhälle och då tycker jag att man ska kunna sitta lugnt och veta att saker som medbestämmande, majoritet och allas lika värden är grunden i det hela.

Men se nu inser man att så inte alls är fallet! Så är vi då ute och promenerar matte, Scarlett och jag. Jag och Scarlett har ganska lika uppfattning och inställning till var vi vill gå, vilket doftspår som luktar bäst, vilken takt etc. Men se trots att vi är i majoritet så går inte vår vilja igenom. Våra intressen kan stå och växa i skogen och majoritetsbesluten kan i glömma så länge som det finns något otäckt som heter veto! Veto innebär att matte kan stoppa vårt önskade beslut. Suck suck suck! Men det blev en härlig skogspromenad iallafall och vi hann sniffa på massor av grisaspår se en stor mamma snok som låg och myste i mossan.

Sen så på kvällen så var jag återigen kanske lite väl nyfiken. Scarlett fick lite ström i höften. Ja det heter något fint som eletroterapi eller så och ska göra gott åt Scarlett C-höfter. Men nu var jag så nyfiken och påstridig och ville vara med att även jag åkte på en kort liten behandling men det var helt okej.

Däremot så tycker jag inte alls att det är helt okej att jag inte får mumsa i mig godsaker som jag hittat själv. Husse kom och snodde min döda koltrast. Antingen en berusningsdöd av jästa körsbär och fönsterruta eller så en försvunnen kattfångst. Men oavsett så var jag så stolt över mitt fynd men det höll inte i sig länge innan husse tog den.