Hästtjuv och grissvans

Man tror inte det är sant! Där ligger man i sin trädgård som vanligt och slappar när det helt plötsligen står en häst utanför. Som sagt det tillhör ju absolut inte vanligheterna att träffa på en häst i villaområde.

Så vad händer sen då, jo hästen stannar till och mumsar äpplen – från VÅRT äppleträd. Matte höll fast mig så jag kunde inte rusa fram till häcken och hästen. Jag nöjer mig inte med mattes kommentar att den var jättefin och att den mest tog äpplena som trillat ner och låg på gatan. Men då kom Scarlett spatserande, gick fram emot häcken. Se det är så dum att man inte kan se rakt igenom häcken. Där stod hon på lite avstånd och försökte komma fram till vad det var som hände, sen insåg hon det är en häst och den tjuvar våra äpplen. Hon brydde sig mindre om äpplen och kom istället på att hon ju tycker häst kan vara läbbigt. Så hon började att skälla, kallade på vaktstyrkan, men se jag var fasthållen så jag kom ingenstans. Skit också! Men husse kom som förstärkning istället och sen så gick hästen och hans matte iväg. Det var en vältränad häst som tog äpplen på marken och inte brydde sig om vaktstyrkan.

På tal om träning så sägs det att jag inte är så vältränad, jo kroppsligt sätt så har jag fin fina muskler men det finns tydligen också något som heter lydnad. Den typen av träning är jag inte så duktig på. Men i ärlighetens namn har vi inte tränat så mycket på det heller. Men Scarlett bara suckar och säger nu är det dags nu är det gå fint hit och dit, sitta fint och ligga kvar och massa annat vi ska göra och lyda.

Men träning har sina fördelar också för det kan resultera i godis utdelning.
Har i form av grissvans – mums.

Grissvans gott hundgodis

Dagens simpass bjöd på en kort men nog lite hård träning för Scarletts del så hon njöt och nästan somnade på vibben efteråt och när den skuttat klart oh stannade så tittade hon upp och sa – lite till tack!