Semesterlunken o blåbär

Vi har trillat in i något som heter och kallas semesterlunken.Scarlett har föklarat för mig att det är som helg, där både husse och matte är hemma och inte går till jobbet. Fast det är jättemycket längre än en helg. Det är mera trädgårdsarbeten och sedan lite mindre dagsutflykter.

Vi hundar står mer i fokus och får lite extra promenander och lite nya stället att gå på och allt går i en lagom gå lunk med lite samma sak från dag till dag.

Nu är inte allt lysande fantastiskt med semesterlunken. För i samband med det så kommer även blåbär och svamp. Jag har nu fått vara med ute en första omgång med lite bara liten försmak för blåbärsplockning och svamp. För det första så går vi inte ihop. Utan de sprider ut sig och går lite planlönst runt. Det är svårt får då har jag inte koll på var de andra är och blir lite orolig. Scarlett i sin tur blir ännu mer orolig när hon inte ser mig. Svamp är lite hyfsat okej då går man runt lite planlöst och så står man stilla och så får man inte trampa eller sätta sig var som helst oc så fortsätter man. Någon om att små gula saker som kallas kantareller är någon som de tvåbenta gillar men som jag inte får sätta mig på så de går sönder.

Sen kommer vi till blåbär de har jag knappt upplevt men Scarlett förklarade för mig, astråkigt, de växer ofta i stor klungor så man får stå/ligga och bara v ä n t a på att matte ska bli färdig med att plocka blåbären. Jomen har man inte tid att vänta så kan man ju helt enkelt gå sin väg. Jag och husse var en bit bort och Scarlett hade tröttnad på blåbärsplockningen redan efter 1 minut. Fastsatt i baggenbältet så bestämde hon sig för att gå iväg och leta upp oss, det innebar att matte som stod framåtböjd nästan stod på huvudet. Matte blev surgrining på Scarlett!

Sen så innebär ju semesterlunken också en massa simtid och skogspromenader och mycket husse/mattetid- så jag kommer fram till att jag nog älskar det där med semesterlunken.