Lika lön för lika arbete

Jag är så trött på orättvisorna och särskilt när de handlar om lön. Så kloklippning är inga direkta problem för mig, jag lägger mig ner får det gjord och så är det klart. Så har vi Zorro. Han har alltid ogillat och hatat att få klorna klippta och ja även att torka tassarna har han gnölat om.

Så fram till för en tre fyra gånger sedan så har kloklippning tagit tid och emellanåt inneburit lite tvångshållning av vägrande grining Zorro. Fast så ändrade de helt sätt och Zorro han fick välja själv. En godisbit erbjöds om matte fick låna tassen och klippa en klo. Så ville han inte helt okej, men då blev det ingen godis heller. Matsugen som han så trillade polletten ner och även om det tog 20 minuter för att komma igenom alla klorna så gjordes det på frivilligbasis.

Så ja nu går kloklippningen till så att först räknas det upp godisar och läggs på golvet och så får Zorro lägga sig ner och för varje klo så blir det godisutdelning. Så han kan “räkna” ner tills när det hela är slut och över för då är godiset också slut. Så långt är det ju inte konstigheter. Men nu kommer vi till en av livets stora orättvisor i världen. Att vi tjejer får mindre lön även om vi utför samma arbetsuppgifter som killarna.

Inväntar kloklippning

Så trots att jag utför P R E C I S samma arbete, lägger mig på sidan och får klorna klippta så är det orättvist. För jag är mycket mycket sämre betald. Jag har nu fått löneökning och får numera 4 godisar, en för varje tass. Då ska ni ändå veta att detta innebär ett lönepåslag med 400% för tidigare fick jag bara en godis för alla klorna.