Tid, längd och upphetsning

Jag har tidigare haft mina klara funderingar på det där hur man mäter en promenad och vi har haft uppe tid och längd som faktorer i detta, Tid eller längd. Men se nu har det kommit in en ny variabel i ekvationen som kan påverka promenaden, upphetsning.

Så det var, återigen, en sån där promenad när man skulle gå superfint. Mycket eget ansvar att när kopplet blir sträckt själv komma på att gå tillbaka till mattes sida och ta ögonkontakt, gå nära och som resultat bra utdelning i form av godis. Så jag sköter mig och allt går finemang den första biten. Så kom första störningen! En hund som kom upp bakom oss som vi inte såg först. De hade tydligen lite bråttom så de kunde inte vänta ett par sekunder på att matte skulle få min kontakt och få in mig fint till sidan. Istället fick matte lite snabbt hala in mig i kopplet så att jag inte skulle hoppa och bussleka med den mindre hunden. Efter det fick vi ta en liten pause och lugnar ner oss, hitta fokus och så bar det vidare under samma förutsättningar.

Men se efter ytterligare en bits promenad så kom nästa störning, ett rådjur som med stora stora ögon stod på stigen och tittade på mig innan den hastigt skuttade iväg längs stigen. Då slog min upphetsningstermometer i toppen och jag sa att gå fint i kopel och ögonkontakt kunde vi skrota: Här ska spåras och jagas rådjur. Resultatet, behöver jag ens förklara det? Jo det blev att vi inte alls skulle ha så kul utan att vi fick gå hem. För min upphetsningsnivå hade slagit i taket och ville inte alls gå ner i botten igen. Så har nu konstaterat att en promenad även kan påverkas av upphetsnings nivån… livet är allt bra tuff för en boxerkille.

Senare fick jag en stund på pilatesbollen och visa upp mina konster, idag fick jag ihop en 360 gradare. Fråga mig inte hur och upprepningsmöjligheten kan vara si så där. Men jag stod upp på bollen och gick runt ett helt varv.