Allemansrätt o jordbävning

Idag när vi kom bort till vår plaskepöl. Då var där redan folk och hundar. De skulle vara där hela dagen liksom med massa filtar, kylväskor och grill. Så vill jag också ha det men vi är bara i och simmar och åker hem igen.

Hur som så där kom vi som vanligt ner till vattnet, och deras hundar stod på land och skällde och höll på. Men med stort fokus på vatten och simtur så brydde jag mig inte så mycket alls (vilket kanske är märkligt för i vanliga fall med hundmöten så låter jag som ett stort lejon). Zorro han var lite mera intresserad men det var nog för att hunden stod framför honom och först inte blev inhalad från sin 5 meters lina.

På med västarna och i, men se de var inte nöjda med att vi var i och simmade. Hundarna de gillade inte när vi fick våra leksaker kastade och de tvåbenta tyckte att vi hade klampat in och tagit “deras” ställe.Man ska vänta på sin tur och man ska fråga om lov. Jag simmade på och hade det hur bra som helst i vattnet och brydde mig inte det minsta. Men efter en stunds klagande så sa matte att det var inga problem, deras hundar fick ju också vara i vattnet om de ville – så länge som de inte snodde våra leksaker så. Men de hundarna älskade leksaker så det gick inte sa deras tvåbentingar. Men matte tittade på klockan och sa, vi är ändå färdiga om ca 5 minuter för då har vi simmat 20 minuter. Så det bestämde sig för att vänta ytterligare 5 minuter innan de släppte i sina hundar. När vi sedan åkte hem så sa matte att det var en nyhet att allemansrätten numera blivit utbytt mot “jag-var-här-först”. Strunt samma jag fick mitt sim och jobbade på bra i vattnet det är allt som betyder något.

Sen på kvällen så kom det besök, vi har ju lite svårt att lugna ner och utan blir lite uppjagade men med lite time out i hundgården så förlöppte det hela riktigt bra. Ja förutom en liten incident där Zorro skuttade till och skulle ställa sig på två ben men missbedömde allt ihop och det blev en stjärnsmäll med huvudet i bänkskivan istället. Han fick nog en mindre liten jordbävning i huvudet. Jaja, det var kanske några saker som hoppade rätt då ???