Livet i vattnet – sim

Det har gjort det till en vana. Att parkera vid vårt vanliga simställe men f ö r s t gå förbi och gå en skogspromenad innan det är dags för sim. Idag så blev matte grining och jag fick inte gå en meter i mitt “jag-ska-simma-NU-till-varje-pris-om-jag-så-ska-släppa-matte-efter-mig” mode. Utan in vid sidan, ögonkontakt och så två steg fram, innan jag återigen glömde bort mig. Men efter ett par meter så fattade jag galoppen och lugnade ner mig och insåg att snabbaste vägen framåt var vid sidan.

Efter promenaden så var det äntligen dags, då insåg vi katastrofen. De var glömt att packa ner vår älskade vattenleksaker. Vi fick hålla till godo med de nya oanvända och en riktigt gammal sliten wubba kong. Inte alls samma sak men jag tog wubban och körde lite med den, sen så fick jag ha en av de nya leksakerna också en stund. Men så blev det lite jobbigt i vattnet. Zorro han skulle också ha wubban – till varje pris. Så han körde följa John på mig och kämpade tappert för att sno till sig wubban, och efter att han visade så mycket intresse för den så var jag inte dirket sugen på att byta ner mig till någon av de andra leksakerna. Hur som det var trevlig som alltid att simma.

Idag så hade vi en också husse som offrade sig som fotograf. Så kan ni se våra skilda tekniker.

Zorro han går ner i vattnet står och tvekar, viftar med tassarna tills han slutligen kastar sig i med ett plask o plums. Själv så går jag i och kickar ifrån och glider ut i vattnet. Man ser även att vi har lite olika simstilar. Men måste säga att hans simteknik blir bättre och som idag med hög motivation till att sno min leksak så kickade han på ganska så bra i slutet på simturen.

Väl hemma så gick jag in och satte mig på vibben, matte såg det hela så hon drog igång vibben. Mysigt! Det gillade jag skarpt.Zorro han tyckte det var tråkigt, så han gick och hämtade ett märgben och försökte sedan att trycka och knö in sig på vibben. Men han fick gott vänta på sin tur. Detta är årstiden för att rehaba och bygga upp muskler- jag älskar rehab när det är liktydigt med att simma !

Zorro han säger att han lärt sig saker och glas och hållfasthet, samt efter glass kommer krass som leder till sparris…