Än slank han dit

Jag står snart inte ut!

Just nu är vi inne i en träningsfas där vi varje dag kör en 5 minutare på balansbollen
Jag går fram vi kör ett par doggy pushups. Efter det så kommer jag upp på bollen. Väl uppe så kör vi lite växelvis vacker tass, böja huvudet höger och vänster. Lite positionsförändringar med sitt, ligg och stå. Vi har även börjat med att jag ska försöka att snurra runt hela kroppen på bollen.

Jag är fokuserad, jag vet att det är en fantastiskt träning för det ger maximalt i godisutdelning för kort insats.
Så vad är det då jag inte står ut med?

Jo att se Zorro arbeta på bollen. Man skulle kunna tro att han saknar ben och bara är en mister gelegubbe. För det första så försökte han tränga sig och skulle fram och ha godis när det var min träningstur och jag hade börjat. Min tur, min boll, mitt godis. Så han fick vänta i buren medan jag tränade klart. Sedan fick jag ligga plats medan han tränar – vet inte vilket som är jobbigast platsliggandet eller att se på?

Först så kommer han ju liksom inte upp själv på bollen. Han får upp framtassarna och kan köra lite doggy pushups men sedan så är det stopp. Matte lyfter upp hans lilla rumpa och då har han hela kroppen på bollen. Då börjar spektaklet. Han liksom inte ÄR på balansbollen – utan han g l i d e r runt på den. Han lägger sig på sidan och glider runt, han glider av, han glider höger han glider vänster. Han ska sitta men klänger på matte, han ska ligga men glider runt. Ungefär som att han nästan aldrig går ner från bädden, utan han glider ner från den och landar på golvet med en duns. Han ska stå och han hoppar ner. Jag sitter förfärat och tittar på spektaklet och förstår inte hur han kan förtjäna minsta lilla godisbit så som han håller på (men godis det får han). Sedan så rätt som det är så sitter han i mattes knä och sparkar med baktassarna på bollen. Tur det var nattedags efter ett sådant spektakel.

I övrigt så har dagen varit bra och vi fick vara ute en hel del och husse han hade gett oss en promenad innan han stack till jobbet så att matte inte orkade gå promenad med oss idag var okej. Zorro han tittade mycket intresserat på när matte planterade lite frö för förgroddning inomhus. Han funderade nog på om han inte hade kunnat gjort det bra mycket bättre – planering på boxervis. Men fick aldrig möjlighet att testa…Själv så bryr jag mig inte, inte förrän körsbärstomaterna är färdiga för självplockning. Först då är det hela av intresse för mig!