Leta är en orättvis lek

Vi får leta efter godis i trädgården mest hela tiden och man kan tycka att det är en enkel övning som inte borde vålla några problem. Ja för mig gör den inte det. Jag går in för arbetsuppgiften är uthållig och metodisk i mitt arbete och hittar oftast massor med godis. Zorro ja han är också uthållig men se de där med att vara metodisk och fokuserd ja det vinner han inte alltid pris i de två senaste grenarna.

Så godis de letar vi alltid ihop och då brukar jag få Zorro efter mig som kollar om jag hittar något och så rushar han runt. Men idag så skulle det letas toarullar med godis i. För det första så gick matte ut och gömde dem i trädgården och sedan kom hon in igen och satte sig lugnt tillrätta. Jag satt tyst och lugnt och väntade vid dörren och tänkte för eller senare så… Zorro han gol, skällde och grät! Sedan sa han, matte jag är såååå kissenödig så du måste släppa ut mig. Matte sa till honom att hon inte gick på hans dramautspel om att vara kissenödig utan att han fick lugna ner sig innan det kunde bli tal om att leta toarullar i trädgården. Så sur och trumpen satte han sig tyst innanför dörren och väntade.

Upplägget var som följde 2 gömda rullar för mig på nya tomten, 2 gömda rullar för Zorro på gamla. Allt för rättvisas eller vad det nu kallas och heter.
Jag drog iväg på uppgiften och kämpade på min sida av staketet.
Zorro han drog iväg och så nu händer det grejer! Nu är det godis på gång.
Zorro redo för att ut och leta
Insåg att grinden var stängd! Vägrade fullständigt att tro att han också hade rullar på sin sida av tomten utan undrade varför han var på fel sida och utestängd från det roliga. Så han tryckte sig mot staketet och sa, jag har förbannat kul och ler åt situationen…
Zorro ler åt situationen

Själv så jobbade jag på och sökte av och igenom trädgården.
Scarlett i leta fokus
Tycker bestämt att det luktar uppåt här, kan den ligga i trädklykan??
Scarlett sniffar uppåt

Så medan jag hade hittat min första rulle så var Zorro bara pissesur, så han gjorde som ordet säger. Han pissade på däcket! Spelar roll tyckte han ?!
Zorro sur och pissar på däcket
Men han hittade till slut en av sina rullar, men verkade grymta lite iallafall..
Zorro hittat sin rulle
Efter det så ville han inte alls fortsätta på sin sida och leta efter sin sista rulle,utan insisterade på att grinden skulle öppnas – så ja då öppnades grinden.
Men idag så säger jag bara “Tuff luck baby brother” för jag ger inte bort mina rullar och jag hittade den först…
Scarlett hittar sin rulle
Sen behöver jag ju inte säga mer, men medan han letade igenom min del (som ju nu redan var tömd) så gick jag och hämtade hans sista rulle på hans sida… Så går det när man gapar efter mycket..