Andnöd och vin

Ja idag så var vi ute på promenad och knatade turn vår vanliga runda. Zorro fick ut först och knata på själv. När det sedan var min tur så fick jag även sällskap av momor och moster. Men moster hon hängde inte med hela vägen utan avvek.

Men när rundan var klar så gick vi hem till momor och mofar. Jag fick självklart kolla läget i kylen. Det fanns lite smaskig köttlimpa som jag fick smaska i mig. Efter det så fick jag även smaska i mig en litet roligt tuggbensboll.

Ja, det var iallfall roligt till att börja med, jag kastade runt det och lekte med det för det var en liten boll i tuggben. Jonglerade med den och sedan så la jag mig tillrätta för att tugga upp den lilla bollen. Nu gick det si så där. För halvvägs igenom så började jag harklar lite. Jag hade satt i halsen, jag fick inte så mycket luft, andnöd.
Matte körde in hela handen i munnen på mig – kände att det satt fast en stor bit ben i halsen. Men hon fick inte tag i den. Ropade lätt panikslagen på mofar, fortsatte att gräva i halsen på mig medans jag bara väste för att jag inte fick ordentligt med luft. Så fick hon äntligen tag på den – och drog ut hela den stora tuggbensbiten som satt sig på tvären.
Nu kan man ju tro att jag skulle få njuta färdigt mitt tuggben men icke så nicke – det åkte i soptunnan. Men jag fick en puss på nosen och en stor kram av matte! Hon sa också att jag inte skulle skrämmas så mera. Men vet inte om Royal, jag och Zorro skrämt henne nog genom åren för att hon ska bli lite lagom luttrad. Så när jag väl andades bra och väl igen så var allt finemang och bra.

Zorro han försökte sedan på kvällen att lugna sina nerver lite, så när matte satt i boxlången och arbetade, så glömde hon bort sitt vinglas i fönsterbrädan medan hon hämtade ett papper. Vips så var Zorro där och sörlpade vin – allt för att lugna nerverna. (och med minnen av de goda champangen till nyår så var ju inte det så konstigt). Men att dela glas med boxerslem längt kanten var inget matte ville. Så Zorro han fick faktiskt lite bannor – och med tungan nere i glaset kan man väl säga – tagen på bar gärning?!

One thought on “Andnöd och vin”

  1. Det där har man varit med om några ggr och behöva gräva i vovve hals på både andras och egna hundar och ibland med handskar på. Har det inte varit ben så pinnar eller annan skit…usch!

    Tur det gick bra 🙂

Comments are closed.