Uttråkad boxer

En uttråkad och understimulerad boxer är en uppfinningsrik boxer.
Jag det är ju faktiskt ganska så enkelt, får man ingen stimulans så får man fixa egen stimulans.

Men en matte som är sjuk och ligger nerbäddad i sängen så bestämde jag mig för aktivera mig själv. Jag började i uterummet och där hittade jag ett CD-fodral med ljudböcker samt ett par lösa CD-skivor som jag arrangerade om. Men se det är tydligen något med mina steg som avslöjar mig. När jag liksom trippar fram på tårna så låter det annorlunda så då fick matte en liten föraning om att jag höll på med egen aktivering. Så hon kom ner och tog ifrån mig alla CD-skivorna. Då gick jag runt för att kolla läget vad mer jag kunde aktivera mig med. Jag försökte ta och titta lite närmre i boken matte hade men det fick jag inte.

Så det gömdes godis ute, det gömdes godis inne och sedan så fick jag och Scarlett lite spela lite såna där aktiveringsspel. Det kördes lite enklare kommandon sitt, ligg, stå och sidan. Så det tog väck den absolut värsta uttråkningen.

Men efter ett tag så tyckte jag att om nu matte bäddat ner sig i soffan så kunde jag ju också ligga där och mysa. Men det fick jag inte. Då jabbade jag på mattes datorskärm och så la jag hela huvudet mot tangentbordet – då händer det grejer och saker och ting flippar runt. Sen fick jag ut och busa och springa av mig en stund i trädgården och ytterligare lite leta godisövningar. Toarullar med lite godis i fick vi också att slita sönder och busa med.

Jag har tränat de tvåbenta väl, att när jag går till ytterdörren och skäller ett skall så betyder det att jag behöver gå ut. Men idag så gav det inte full utdelning. Jag stod där och skällde och ville ut men inte blev jag utsläppt… okej jag kan ju kanske erkänna att jag faktiskt inte var kissenödig var 20 minut utan mer ville ut och jaga fåglarna.

Men jag fick istället kolla läget ute, står man i bädden så lägger man tassarna på den låga fönsterkarmen och man ser ut. Annars så kom jag på en supersmart sak idag. Pilatesbollen stod vi de höga fönsterna. Så jag la upp framtassarna på pilatesbollen och höll balansen så fint. Det var ingen som höll i bollen men jag knuffade den mot väggen så den var stilla. Så med framtassarna på bollen så kom jag upp mig och kunde se ut genom fönstret. Mycket smart lösning om jag får säga det själv!

När husse sen kom hem på kvällen så dansade vi båda hulla hulla och fick äntligen ut och gå en härlig promenad och få ut lite energi ur kroppen. Ja, okej jag måste nog erkänna att Scarlett inte var så uttråkad som jag. Hon insåg direkt läget att det kommer att bli en tråkdag och så var hon nöjd. Men jag vill har aktion, fart och fläkt – varje dag!
Livet är till för att utforska och uppleva – inte ligga och vila och slappa och ha tråkigt!