Bomber och raketer

Idag var det på riktigt. Det var den riktiga bomber och granater dagen. Vi har ju nu lyssnat och tittat på bomber och raketer på tv lite varje dag. Men idag var det även på riktigt. Så dagen började med en runda ut i storskogen och så gick vi en långpromenad med massa nya dofter för hjärnan att processa.

Vi fick besök av momor och mofar som kunde hjälpa till att distrahera mig.
Jag gillar det inte så mycket, men det är så mycket bättre än tidigare år. Jag var lugn mest hela första delen av dagen. Men sen på kvällen när det började bomma och himlen lystes upp av raketer då gick jag och gömde huvudet lite under bordet. Zorro däremot han brydde sig inte det minsta utan låg och sov eller låg på rygg och lekte med sina leksaker.

Väl vid det otäcka 12-snåret när hela himlen lyses upp och världen skakar. Då så gick jag och satte mig och darrade lite i hela kroppen medans Zorro stod i uterummet och tittade på medans husse och de andra stod ute och sköt rakter och sa ooooo och aaaa och så fiiiiinnnntttt.

Sen så kom guldstunden på nyår. Det enda som är något att ha. Det är när det efter raketerna och den stora stressen serveras champagne. Det blir en liten liten snutt som självklart dricks ut champagneglas som sig bör. Jag gillar och tycker verkligen att champagnen är smarrig. Mums mums och en klart okej avslutning på sån där otäck kväll. Zorro han förstod först inte hur man skulle dricka ur ett champagneglas. Man måste liksom göra tungan lång och smal för att få tag i champagnen i botten på glaset och så får man se vilken lutning matte håller glaset i så att man ställer sig på rätt sida. Men när jag visat vägen och kastade sig Zorro också in och sörlpade i sig sin del av dropparna.

Vi skulle avsluta kvällen med att skicka upp en sån där lampa som bara lyser och inte pangar och då fick vi gå ut, jag och Zorro också. Vi var ute sent men där brändes av ett par sena eftersläntar raketer så jag gick och satte mig vid dörren och sa skit också släpp in mig. Zorro han tittade förvånat upp och sen brydde han sig inte mera. Men någon sån där rislampa åkte inte upp i himlen för det var allt för blåsigt för att det skulle funka.