Blixter halt i skogen

Mycket av snön har försvunnit bort. Så nu är vägarna fina och så. Men när vi kom ut i skogen så var det inte alls kul. Gångstigen där alla har gått var som blankis för där hade det inte smält av så mycket.

Matte avskyr halka! När det är halka ute så gäller helt andra regler. Då ska vi gärna gå fot hela promenaden, inte för att vi någonsin annars behöver göra det mer än ett lite bit. Detta tillsammans med matte som spänner sig, håller kopplet supperkort och fräser om vi rör oss för snabbt åt något håll.

Så två steg in på slingan och matte så no way! Nu vänder vi och går hem och åker ut i skogen istället. Sagt och gjort, vi gick hem och åkte in i bilburen istället. Det bar iväg till en annan skog och där var det inte någon väl upptrampad, hårt packade isgata. Utan halvsmält snöslask. Så vi knatade på en runda där husse tog täten och visade vägen.

Sen blev det hem och vila en stund innan husse tog oss på en kort sväng till innan de tvåbenta stack iväg på kalas utan oss. Vi var ganska trötta så vi hittade inte på så mycket bus medan de var iväg. Vi läste faktiskt bara en tidning denna gången. Så vi fick godkänt för väl uppförande.

One thought on “Blixter halt i skogen”

Comments are closed.