Slask, gäst och fårskinnsfäll

Från att ha haft en fint och vitt vinterlandskap så håller det nu sakta men säkert på att förvandlas till ett slaskigt något annat.

Snön smälter och det blir slaskigt, blött och faktiskt lite halt också. Den packade snön i botten och så lite smält slask som ligger och glider runt uppe på. Men det luktar fortfarande massor av rådjuren och alla andra spåren när man är ute och går i skogen. Snön håller liksom kvar dofterna

På kvällen så hade vi tur, vi fick oväntat besök på kvällen. Då bjöds det helt plötsligen på märgben för att vi skulle hålla oss lite lugna och fokusera på märgben istället för att kasta oss över esökare. Det gick toppen så om det är märgben som gäller vi oväntat besök så vill vi ha så många flera oväntade besök.

Sen så var matte uppe sent, långt förbi min nattetidpunkt. Så jag väntade och väntade och väntade – på att hon skulle gå och nanna så att jag också kunde gå och nanna. Nu blev hon aldrig färdig till det utan jag valde då att gå och lägga mig. Jag gled fint förbi bordet, tog och hoppade snabbt upp i soffan. På under sekunden så hade jag kastat ihop mig till en boll och lagt mig tillrätta på mattes fårskinnsfäll. Ett par sekunder senare så var jag åter på golvet och tillsagt att jag fick gå och lägga mig, i den stora hundsängen, den lilla hundsängen, buren, fällarna, mattan eller bädden i uterummet. Men se inget av de alternativen är ju lika gosiga som mattes fårskinnsfäll i soffan.

Sen så äntligen åkte matte iväg och vi fick passa huset själva, när hon kom hem med husse så satt Scarlett och vaktade i uterummet. Men syrran hon är en sådan taskmört. För hon sa inte ett ljud. Inte ett ljud gav hon ifrån sig och varnade för att husse och matte kommit hem. Hon bara satt där helt tyst och viftade på svansen. Så husse och matte kom in i huset utan att jag märkte det. Inte förrän de tog ett steg till så märkte jag att de var hemma. Men det är så – att när man har kryppit upp i soffan och lagt sig tillrätta på fårskinnsfällen så sover man så utmärkt fantastiskt gott. Så jag åkte dit och blev ertappad att jag var en busig och olydig pojk.

Så kära tomten – jag önskar mig en egen go soffa och fårskinnsfäll som jag kan få ha hur mycket jag vill utan att det gnälls. Där jag kan ligga och sova och mysa så skönt! (och annars så önskar jag mig att jag sover lättare så att jag inte blir ertappad utan hinner flytta på mig innan de ser mig)

One thought on “Slask, gäst och fårskinnsfäll”

  1. Vilken härlig läsning kolar här vr dag för få ett gott skratt haha ha en skön Jul m eller utan fårskinn

Comments are closed.