Göra sin röst hörd

Det är min nya devis här i livet! Att göra sin röst hörd!
Jag är en stor pojk och som de så måste jag få (och bör) göra min röst hörd.

Så ta situationen, vi är ute och går, jag rushar fram, matte stannar och väntar in att jag ska gå tillbaka.
Perfekt att göra sin röst hörd och lägga in ett frustrerat skall.

Scarlett är tråkig och vill inte leka, jabba med tassen samtidigt som det är ett uppfodrande skall.

Scarlett äger leksak – som jag vill ha- i ärlighetens namn så vill jag faktiskt alltid ha den leksaken som hon har i stunden. Ett frustrerat och irriterad gläfs och halv morrning.

När jag ser spöken och andra inbillade eller verkliga personser på tomten, resulterar i ett, skynda-er-kom-hit-skall.

Fåglarna som stör och äter min mat, försvinn-bort-skallet.

Ute själv i trädgården och vill komma in – skynda-er-öppna-skallet.

Ja som sagt det är viktigt att göra sin röst hörd och jag är en ganska ljudligg kille!
Dagens promenad den innebär att matte sen också ville göra sin röst hörd. Vi var först ute i det igen snöade spåret och fick trampa upp hela vägen själva. Det var spännande och de enda som hade varit där innan oss var rådjuren. Inte nog med det jag SÅG dessutom ett rådjur som kom skuttande vid sidan om och sedan korsade vägen. Så jag var superhet på gröten och ville dra iväg på spår hela tiden. Efter ungefär halva rundan så hade mattes tålamod tagit slut och hon gjorde sin röst hörd. Jag tror att om hon hade orkat så hade hon lyft upp mig på axlen och burit hem mig. Men istället så tog vi en paus. (ja vi tog faktiskt flera stycken) En paus när matte bara satte sig ner och vägrade att ta ett enda steg till, inte gå en milimeter förrän jag hade lugnat ner mig och hon också. Men mitt fokus höll inte så lång stund utan sedan kom jag direkt på ett korsand rådjursspår kom av mig och drog iväg. Kan säga att även om matte inte kan bära hem mig på axel så kan jag dra iväg med matte…

Rundan tog så lång tid idag att Scarlett blivit väldigt orolig över om vi gått vilse så hon stod och sjöng ljudligt i uterummet när vi kom. Så även hon gjorde sin röst hörd idag.

..får väl inflika att husse gjorde sin röst hörd sent sent igårkväll. Jag missade fullständigt att han kom ner för att dricka vatten. Och då hade jag ju liksom lite lagom krypit upp i soffan och lagt mig tillrätta på mattes mjuka fina underbara fårskinnsfäll och somnat in lite lagom gott…(men i soffan får man inte vara!)