Klicker tass

Idag så blev det ingen kvällspromenad för vi hittade inte batteripacket till pannlampan först.
Så då blev det istället lite inomhusträning.

Scarlett hon körde sina fina avancerade saker där hon ska styla och visa att hon kan trä ringar och stapla burkar i varandra. (ja du kan se under aktivering hur hon stylar) Själv så är jag på lite mer basic nivå och vi tränar liksom mer sitt, ligg, rulla boll och lite enklare aktivieringsleksaker.

Men vi är inte fullt ut överens om saker och ting. Ja eller hur man nu ska säga. När matte började att använda klickern så var det med att torka tassarna och tasskontroll. Detta innebär att jag nu när helst klickern är framme och jag inte direkt får belöning så drar jag mitt säkra kort – tassen. Så när jag skulle göra mina pushups pilatesbollen så var jag först uppe och jabbade med tassen. När matte sedan försökte lära mig att stänga lådorna som man ska göra med nosen. Ja då var tassen där och jabbade och slog. Fattade inte alls hur jag skulle göra, inte ens efter att Scarlett blev helt förtvivlad över att titta på och kom och hjälpa till med att stänga lådan med nosen.

Så matte försökte sen att få mig att agera på en nostarget, men herregud varför använda nosen när man kan använda tassen. Så man ska aldrig börja klickerträna med en tassövning är mattes lärdom. För jag jabbar på så fint med min tass hela tiden (jag gjorde ju även det när jag sprang i utställningsringen och skulle stå fint, jabbade med tassen)

Träning och klicker är kul, men tydligen är svaret inte alltid en tassjabbning…
…eller så får bara matte ta och lära om sig och förstå att svaret på frågan alltid kan vara en tassjabbning.