Vi sover och lervälling

Ja rådjuren är lite griniga på oss. Vi är ute sent med vår fina solljuslampa och stör rådjuren när de har gått och lagt sig för att nanna för natten. Sedan var vi ute tidigt tidigt på morgonen och då låg de och mornade till sig men hade inte fullt ut stigit upp ännu. Jo det var faktiskt en som varit upp och kissat och de andra två låg fortfarande kvar och bara tittade.

Idag så gjorde han det igen, Zorro, han kissade som en stor pojk på tre ben. Det är bara andra gången han gör det så det kanske är på gång ?? Själv så gjorde jag en ryslig felbedömning och när jag tog ett skutt åt sidan för att undkomma de värsta lervällingen på rundan. Då gick det åt skogen och jag lyckades skutta rakt in i värsta lervällingen. Det sa smack och så stod jag med framtassarna nästan fast i leran och sedan skuttade jag och kämpade för att ta mig ur. Resultatet blev 4 stycken svarta strumpor som gick halvvägs upp till knä/armbåge. Väl hemma innebar det ett rejält torkande och gnidande för att få dem ljusgrå iallafall. Får nog snart ta mig en liten dusch.

Eftermiddagen bar det iväg till storskogen i bil. Det var så så nära att jag fick åka själv utan Zorro. Han hade nämligen återigen tagit sig över staketet in på andra tomten. Men tillbaka kommer han inte, så där stod han och kunde inte ta sig till bilen när matte kallade. Hihihi. Men matte hämtade honom och hjälpte honom ut och in i bilen. Självklart fick vi ett fint lite ösregn just då men redan inpackade i bilen så var det bara att dra iväg. Buskille han ville inte alls gå fint bakom de där stavarna som matte hade. Utan han kom på att han kunde hoppa över dem istället för att gå bakom dem. Jag smög fint åt sidan och gick faktiskt riktigt fint och behärskat hela promenaden.

Men jag kan också drabbas av lite aktiverings frustration, matte fixade i köket och en av lådorna var av misstag öppen. Så jag gjorde som jag alltid gör- jag försökte att stänga den (så att jag skulle få lite godis). Men den attans lådan ville inte stänga sig, hur mycket jag än försökte så stängde den sig inte. Det var mycket irriterande – och det blev inte mindre frustrerande när matte istället för att hjälpa mig -hämtade kameran. Så hon fick filmat mitt frustrerade försök att stänga lådan. Zorro han har också lärt sig, inte att stänga lådor men att rusa ut i köket och sätta sig när han hör mina lådstängningar. För då kan han också ha tur att få en godisbit…


Hur det egentligen kan se ut när där inte ligger dumma grytlappar emellan kan du se här – stänga lådor mental aktivering