Lera, klafs och regn

De stora maskinerna har kört sönder delar av vårt promenadslinga och nu när det regnat och regnat och regnat så blir det inte bättre.

Så vi är numera ute och glider runt i leran och hjulspåren. Så väl hemma så är det inte längre tasstorkning som gäller utan det är större torkning med badlakan. Det torkas mage, ben, bröst och så benen och avslutas med lite tasstorkning för själva leran och gyttjan. Sedan är det ryggen och huvudet som bara blivit regnblöt.

Sen så hade jag en liten episod, vid ett ställe på rundan. Jag ställde mig med huvudet ner och sniffade och sedan upp och drog in luften. Jag raggade en liten raggarsträng från nacke till rygg. Där var något som varit där tidigare som jag inte alls gillade. Zorro som gått där en stund tidigare hade reagerat ännu mera, det var en bred raggarsträng. Ja så bred som man nu kan ragga på en sådan small liten rygg. Men han lyckades så fram ett bra skall när han stod stel som en pinne i hela kroppen. Så Zorro han tog faktiskt och gick iväg med matte ett par steg innan hon fick stop på honom. Något som inte var poppis eller uppskattat av någon av oss hade varit där…

Senare på rundan så passade jag på att se två fina rådjur. De brydde sig först inte alls om mig utan stod bara i skogskanten och kollade läget. Sen så skällde jag faktiskt på det ena rådjuret men då sa matte att man inte gör så. Men rådjuret blev inte rädd av mitt skall utan gick bara ett par steg bort.

När det är så tråkigt väder så får man arbeta lite extra inomhus med lite cirkustrix och lite annan mental stimulans. Så det blev lite balansboll och så en ny leksak med en bag in box