Ut i skogen ska vi vandra

Efter den sedvanliga eftermiddagsvilan så bar det idag ut i skogen.

Det skulle kollas efter svamp och kanske hitta lite blåbär – ja det var mattes agenda.
Min och Scarletts agenda såg lite annorlunda ut och var lite mer hundanpassade. Vi snackar nu busa och rusha runt i skogen, sniffa efter gris och kanske även lite rådjur i värsta fall. Leka med kottar och bära grenar.

Så vi kom ut i skogen med två helt skillda uppfattningar om vad vi skulle göra. Detta var också första gången som matte var ute själv med oss båda två samtidigt i storskogen. Jag var i koppel som vanlig och Zorro honom satte matte i koppel som hon band runt magen. Hihihi ni har ingen aning om hur många gånger som Zorro gick runt matte, många gånger kan jag säga. Jag kan ju det där med att om man fastar runt ett träd eller så så får man gå tillbaka och runtför att komma loss. Insåg ganska snabbt att lillebror inte kan detta mycket behändiga trick (ännu). Utan han körde bara fast och så stod han stilla eller drog och så fick vi andra två fixa till det. Zorro han körde också en mer slagsökande taktik vilket resulterade i att han hela tiden fastnade i något, sig själv och snodde in 1-3 ben, snodde in mig i hans koppel, eller fastnade runt gren, träd, sten. När han inte fastnat i något så sprang han runt matte och lät kopplet sno sig runt henne så hon fick snurra runt det och ut sig. Allt var inte dåligt för i tumultet så välte han faktiskt av mattes godispåse så det blev spontanutdelning av uthällt godis i mossan.

Efter en 40 minuters promenad och den fantastiska skörden av 1 dl blåbär så kom husse och mötte upp oss i skogen efter jobbet. Han skulle köra hem med oss och matte plocka lite blåbär själv. Hon skyllde något på att vi var stökiga! Hmpf och förtal – bara dåligt upplägg på promenaden skulle jag vilja kontra med. Hur som det slutade med att vi alla åkte hem istället och så la vi oss glatt tillrätta och vilade och pustade ut efter en intensiv promenad…