Gallskrikande matte – fågel skrämd

Oj oj oj

Morgonen började inte alls bra! Vi fick frukost och så gick jag ut en sväng för att göra av mig i trädgården. På tal om det så undrar Scarlett när jag ska lära mig att sätta mig i buskarna eller på de 3 toalettställena som hon har har valt ut i trädgården. Jag sätter mig ju självklart mitt på gräsmattan på de stora fina ytorna där tycker jag det är bäst. Men nu skulle jag ju inte prata om toaletter utan om vad som hände. En fågel flög (återigen) in i uterummet. Trotts kläder och allt som hänger på insidan för att visa att det inte går att flyga där så flyger de fulla fåglarna in där ändå. Så när jag kom till dörren och skulle gå in så satt där en dull liten fågel och tittade på mig. Jag tittade tillbaka och nosade på den. Har ju tidigare hittat död fågel som jag burit in och lagt i min bädd.

Men se husse var inte hemma och matte hon gillar uppenbarligen inte fåglar. Ska jag vara ärlig så gillar hon dem inte alls. För hon gallskrek! Löjliga matte kunde inte ens gå ut genom den dörren utan flög ut andra dörren och rusade runt och kallade på mig och vrålade. Men jag sa bara matte chilla ner, jag bara kolla på fåglen. Jag ser att den lever och tänker inte leka med den. Ville bara nosa på den och kolla om den mådde bra och fråga varför den satt där pådäcket och inte flög iväg. De fåglarna som jag hittade i trädgården de var redan döda när jag hittade dem, det har husse kollat och sett att de varit döda ett tag innan jag hittat och burit in dem (för jag har faktiskt hittat två döda fåglar men bara visat den första för matte) Hon blir ju inte alls intresserad av det utan mer hispig!

Sen fick jag gå in och både jag och syrran satt i uterummet och lugnt tittade på den lilla fåglen. Scarlett berättade om en duvunge som hon och Royal skrämde ihjäl död duvunge och hur upprörd matte blev av det och att hon vrålade då också.

Så slutkontenta är att jag skötte mig exemplarisk och matte blev hispig!