Massiv social träning

Idag så fick vi hänga med på ett event som verkligen var en social träning utan dess like. Vi åkte in till stan och väl där så började med att jag träffade en som jag träffat tidigare på hundpromenaderna. Men efter det så fanns det ingen vanligt eller likt min vardag.

Vi gick in och där var hundar,hundar och åter hundar. De var stora, små, några med hår på, fluffiga som får,trubbiga och långa nosar. Det fanns alla de möjliga hundar och färger man kan tänka sig.

Så dagen gick ut på att social träna med att gå runt och promenera och titta på alla hundarna och fortfarande gå fint och vara avslappand. Först fick man visa upp papper för en tant veterinär och sedan fick man gå in. Social träning gick faktiskt superbra och jag fick guldstjärna för att jag skötte mig mer eller mindre exemplariskt. Vi tog en pause och satte oss en stund på en bänk och jag satt i mattes knä och la huvudet på hennes axel för att kolla läget.Sedan la mig en stund vid sidan om på bänken och vilade. Men efter lite vila så var det dags igen för att promenera runt ringarna.

Jag träffade en tjej som hade annorlunda nos, inte trubbig som min och inte lång som Diesel, utan mer lång och bred. Vi hälsade på varandra riktigt och hon var faktiskt ganska gullig, hon presenterade sig som Bullterrier tjej. Jag delade faktiskt med mig lite godis till henne också. På tal om godis så gud vad gott träningsgodis jag hade idag – kycklinghjärta mums det fick en att verkligen anstränga sig lite extra!

Sen så var det byte och vi gick ut och där hittade vi Scarlett och husse. Scarlett hade gått utanför med husse och tränat där men hon hade varit ganska orolig över var jag hade tagit vägen. Så vi bytte jag fick nu sitta på bänk med husse och träna passivitetsträning medans Scarlett fick gå in en vända.
Social träning med boxervalp
Hon berättade sen att hon också fick visa papper och hälsa på en tant doktor och att hon gick en vända runt ringarna. Scarlett brukar ju ibland tycka det är lite jobbigt med andra hundar för nära – men idag så skärpte hon sig också och fick även hon klart godkänt på den sociala träningen. Fast både hon och jag var nog ganska så trött så efter en kort stund så kom de två tillbaka och hämtade oss vid bänken. Sedan satte Scarlett fart och tittade bak på oss och sa – kom igen nu! Nu är detta här över med social träning och allt vad det heter. Jag vill till bilen och åka hem och få slappa – jag är trött! Så vi åkte hem. Man kan säga att man blir faktiskt supertrött av social träning – så nu nannar vi och relaxar för att återfå kraft och energi för bus och lek.

One thought on “Massiv social träning”

Comments are closed.