Gränsträning för busig valp

Hmmm det grymtas lite över att jag tydligen är lite busig och inovativ. Utan kreativitet och inovation så hade världen stått still så var glada.

Men hur som detta har lett till att det nu tränas gränser. Det är faktiskt en ganska tråkig träning. Det går ut på att man inte får lov att göra något, ta något, eller hitta på något utan att man först får ett varsågod.

Vi har tidigare kört det på matskålen att när maten serveras så sitter man ner innan skålet sätts ner och sedan lite fin ögonkontakt som resultera i ett varsågod och först då får man kasta sig över maten. Men nu har detta utökats och fullständigt bara eskalerat…

Det läggs ut godis på golvet -och nu är det inte i en härlig leta övning som tidigar utan det är låta bli övning. Det ska sittas innan koppel på, innan man får gå ut genom dörren, innan grinden öppnas, innan grinden stängs. Ja lite har jag haft innan men inte i denna omfattning.

Det läggs godis på tassarna som inte man får röra, tallrikar med mat på golvet som man får gå slalom mellan och inte bry sig om maten. Leksaker som man inte får kasta sig över direkt. Kommandon är sedan tydlig obligatoriska och inte fritt val. Så tex sitt och inkallning det är inte om jag vill, känner för det och vill ha godis. Utan man ska utföra och leverera VARJE gång. Det är ett tufft jobb att vara hund!

Inte nog med det utan det verkar som om Scarlett har alierat sig och också är med i denna träningen och tankarna. För se hon kan bli en sådan surgumma. För nu verkar jag ha blivit stor och även hon förväntar sig ett visst uppförande från min sida. Uppför jag mig inte “rätt” så säger hon numera till mig på skarpen.

Så man får lägga sig och fundera lite extra på det där kring livet och att växa upp…
Fundringar på livet från en boxer valp