Stjäla och fulla fåglar

Det där med lite jäst frukt är tydligen farlig – för pippi fåglarna som äter våra körsbär blir helt snurriga i huvudet.Vi hade en som flög in och drog runt i vardagsrummet för någon dag sedan och så har någon krashat och dött. Husse har nu en fågel i förrådet som har krashat och mår lite uselt. (han går ut och ger den mat och jag vill hänga med men får inte). Sen så hittade jag en aldelse egen död fågel som hade krashat – och jag var så stolt när jag bar in den och la den i min bädd. Mysigt sa jag – äcklig sa matte!

Själv så hittade jag ett äpple som nu liksom var färdig (till skillnad från äpplekarten som faktiskt varit lite sura). Jag tänker inte säga något om det men det har klagats lite på sura fisar – äpplekartsfisar kanske ?? Hur som hittade ett härligt nästan färdigt äpple och bar in det för att mumsa på. Då begick jag mitt största misstag jag övergav äpplet en stund för att kolla läget. Då smög Scarlett fram och tog det (MITT äpple) och sedan så utan att spotta ut det så åt hon upp det. Jag stod bredvid och försökte få henne att släppa det men då fick jag en “tänkt-inte-ens-tanken-den-är-MIN-blick”.

Så jag fick nöja mig sen med lite träning, det ska liggas, kommas, sittas och så ska man inte ta godis från golvet förrän det sägs varsågod, man ska gå upp i bädden, man ska gå ner från bädden. Jag bryr mig inte så mycket om vad jag ska göra bara jag får godis.

På tal om godis så låg där två smörgåsar på bordet och det förstår väl vem som helst att de måste vara till mig. Så jag ställde mig på bakbenen för att ta dem men se det fick jag inte. Ja första gången så tog jag den faktiskt men matte kom rusande och slet ut den ur munnen på mig och la tillbaka. De andra 5-6 gångerna som jag försökte så fick jag antingen ett nyp i sidan eller när matte inte var nära så kom det något flygande och träffade mig i rumpan. Märkligt men det verkar som om det finns krafter som säger att man inte ska ta något från bordet även om det inte är någon matte eller husse bredvid som säger till. Så sen så gav jag upp och smörgåsen fick ligga kvar på bordet utan att jag intresserade mig för den mera.