Promenera – pausa -promenera

Idag så drog matte och jag iväg på en tjejtur – en riktigt riktigt lång tjejtur.
Vi gick en sväng och tittade lite efter svamp och bär och så pausade vi. Sen gick vi en sväng till(eller så blev jag uppbunden vid ett träd medans matte plockade lite blåbär eller bara kollade läget). Så tillbaka till bilen för paus och fika och så promenera igen.

Ja vi var på tre olika ställen och körde promenera – pausa – promenera -pausa i nästan 3 timmar innan jag faktiskt var så helt trött på detta att jag vägrade att vara med längre utan gav ultimatimuet att antingen fick jag gå på mitt nufunna grisspår eller så gick vi tillbaka till bilen för att åka hem. Något grisspår fick jag inte gå …

Väl hemma fick jag kolla att allt var okej med Zorro och husse och det var det – men blev faktiskt lite sur på Zorro för när jag sedan la mig ner för att mysa och sträcka ut ryggen ja då skulle han buffa och bussa och hoppa mig på magen. Men då bad jag honom faktiskt att dra dit peppar växer och låta mig vila ifred!

Man får se det positiva för det är så himskand torrt i markerna att vi endast fick med oss lite kantareller och blåbär – så inget hårt efterarbete med att ta hand om det vi plockade i skogen.

Zorro han blev så avundsjuk att han inte fått hänga med så han gick och hämtade en spann för att visa hur duktig han var och att han borde få följa med på nästa bärplockartur!
Zorro visar han kan bära spann

2 thoughts on “Promenera – pausa -promenera”

  1. ..ja Scarlett berättar att hon plockar lite bär själv -men hon berättade också om en väldigt smart kille som fanns tidigare hur han åt direkt ur burken så att han slapp att arbeta så hårt för bären. Men jag gillar ju det där med växter så jag kanske ska lära mig att plocka blåbär , jag har ju plockat de flesta smultronen i trädgården och det kan ju inte vara så stor skillnad på blåbär och smultron …

    Hoppas att jag får följa med nästa gång det är bärplockningsdags så jag får testa och se hur det är!

    //Zorro

  2. Det där med att följa med och plocka bär kan vara riktigt tråkigt. Man får inte gå vidare utan ska bara vänta och vänta. Men sedu Zorro, om du smakar på bären så inser du snart att du istället för att vänta kan hjälpa till att plocka lite, dock enligt reglen, en till mig, ingen till burken!

Comments are closed.