Ekorren satt på taket

Idag så var det ett härligt väder och efter gårdagen där matte inte orkade med något så var vi igång igen. Så en härlig lång promenad där vi träffade på en massa tetiga gäss som kvackade. Tänk vilken lycka att få springa och jaga de ca 30-40 gässen som gick runt på ängen och lät – men se det fick jag inte -tråkigt!

Väl hemma sen så var det trädgårdsdags så jag var ute och stämde av mattes progress med plantering med jämna mellanrum, det planterades i små plastboxar som sedan ska stå och gro lite i uterummet och ta upp delar av min lekplats- hmpf det gillar jag inte – men när jag försöker att flytta på dem med tassarna så får jag arga blicken av matte så det är lika bra att gilla läget. Kan säga att för någon vecka sedan så fick jag också arga blicken av husse när jag försökte organisera i trädgården. Liksom stod en pinne mitt i gräsmattan så jag började att tugga på den och gräva och rycka i den för att få bort den -ända tills husse kom ångande och skällde på mig. (Någon gnäll om att det ska bli en fin magnolia när den växer till sig… jaha och ?? )

Men man kan inte alltid gilla läget för sen när jag låg o vilade i uterummet så fick jag en chock –
Jag flög upp och skällde som en bannhund och stod och hoppade lite på bakbenen och morrade. Det var en ekorre som var uppe och sprang på uterumstaket – så jag såg honom spatsera fram och tillbaka på mitt tak och jag kunde inget göra. Först när husse kom till undsättning och gick ut och kollade läget så hoppade ekorren vidare… Grrr mitt tak ska det inte vara några ekorrar på – särskilt inte rakt ovanför mig när jag ligger och vilar -så det så!!

På kvällen sen så fick jag en vibbomgång och efter det ett märgben som fredagsgodis, mums fillibabba!