Slappehelg o på hugget

Större delen av helgen har gått i härlig lunk. Scarlett har fått promenader medans jag har fått “nöja” mig med att traska runt i trädgården med min tratt från tidig morgon till sena kvällen. De tvåbenta har hållt på med trädgårdsarbeten och klippt gräsmattan och planterat växter hit och dit.
Jag låg och vilade på mitt täcke mitt på gräsmattan när husse klippte gräsmattan, han klippte runt mig men inte brydde jag mig om det utan jag låg lungt kvar och slappade.

Nu slappade jag inte hela tiden utan jag börjar faktiskt att bli riktigt bra igen och vara på hugget.
Det gick förbi en ung rottispojk som var oförskämd nog att skälla ut mig, inte för att jag såg honom så bra men jag hörde och då försökte jag sonika att traska rakt igenom 1 meter bred och 2 meter hög ligusterhäck med hönsanät längst ner – iklädd en tratt. Nu kom jag ju inte så långt men uppjagad var jag… *Suck* förnedrad av en pojkspoling.

Scarlett säger att jag drar nytta av min tratt, jag trälar lite med maten och det funkar ju så lite extra blir det allt (och det ska Scarlett inte gnälla över för det innebär att även hon får lite extra även om hon inte behöver det …) Det handlar bara om uthållighet, hoppa över lite måltider så blir det smaskens. Nu är ju Scarletts paroll inte direkt att hoppa över något ätbart … ja det går väl emot hennes natur. Så hon åt två frukostar, först sin egen och eftersom jag ratade min frukost och den var serverad i en vanlig djuptallrik och stod ute i trädgården så bestämde hon sig för att den var lovligt byte…. min riktiga matskål rör hon aldrig men den är liksom för hög för att funka riktigt bra med tratt.